vorige project - project overzicht - volgende project volgend project project overview SuperNova Studios vorig project
Artist impression Grave
Het ontwerp markeert de entree van Grave en door de opening in het gebouw wordt de achterliggende historische Kat ingekaderd.

Artist impression op de Katzijde van het gebouw
Vanaf de Kat is het cafe/terras in het gebouw bereikbaar. Het park wordt hiermee opgewaardeerd tot een volwaardige attractie.

Appartementen Grave

Luxe en zorggeorienteerde appartementen en voorzieningen

Plaats:  Grave
Jaar:  2005 - 2006
Programma: 6000 m² woningen en kleine voorzieningen
Status: Schetsontwerp
Opdrachtgever: Projectontwikkeling Pegasus Delft
Credits: Jelk Kruk, Stephan Nierop, Job Beerthuizen, Remko Dirkmaat

Het gebouw voor luxe en zorggeorienteerde appartementen en voorzieningen was gepland op de zuidpunt van de binnenstad van Grave. Het kavel ligt op een kruispunt van provinciale wegen, onderaan een oude artillerie-heuvel, de “kat”.

Deze kat, de plaats waar ooit het Kasteel Grave heeft gestaan, is al jaren onzichtbaar achter de voormalige marechausseewoningen die nu nog op het kavel staan.

Toen wij dit probleem vanaf de zijde van de kat bekeken, kwamen we op het idee voor een “groot raam” in het gebouw.
Dit raam kan de verscholen, parkachtige kat verbinden met het weidse uitzicht over de loop van De Raam. Een kleine horecagelegenheid bij dit panorama maakt een natuurlijk “einddoel” voor een wandeling in dit park.

Gezien over de belangrijkste doorgaande route, vormt dit gebouw samen met de brug over de Waal en het stadhuis een reeks van bakens voor de automobilist.